” آیا ساس بدون خون زنده می‌ماند ؟ ساس ها آفاتی هستند که از خون انسان ها و حیوانات تغذیه می کنند.
متأسفانه، عدم دسترسی ساس ها به خون، باعث مرگ سریع آن ها نمی شود.
در این حالت، ساس ها به خواب زمستانی رفته و
تا ۱۸ ماه بدون غذا زنده می مانند.
یعنی اینکه عدم دسترسی به غذا، چیزی نیست که بتواند ساس ها را از پا دربیاورد.”

مراحل زندگی و تغذیه ساس ها

قبل از پرداختن به این موضوع که آیا ساس ها بدون خون زنده می مانند باید به بحث تغذیه ساس ها بپردازیم.
پیش از بررسی تغدیه ساس ها نیز باید ابتدا مختصری در ارتباط با مراحل زندگی این آفات مطالعه نماییم.

مراحل مختلف زندگی ساس، عبارت است از:

  1. تخم
  2. هچ شدن تخم ها
  3. نمف
  4. رشد و پوست اندازی
  5. ساس بالغ
  6. تغذیه و تولیدمثل

هچ شدن تخم تا بلوغ ساس

تخم ساس:

پس از اینکه یک تخم ساس هچ می شود، وارد مرحله نمف می شود.

نمف ساس:

نمف ساس، قبل از رسیدن به بلوغ، ۵ مرحله رشد و تکامل را پشت سر می گذارد.
نمف‌ها یا همان نوزادان ساس، مانند ساس‌های بالغ رفتار و تغذیه می‌کنند، اما بسیار کوچکتر و ضعیفتر هستند.
در صورتی که نمف ها تغذیه نکنند، طول عمرشان بسیار کوتاه خواهد بود.

ساس های بالغ:

تغذیه، رشد و پوست اندازی مکرر نمف ها، در نهایت منجر به بلوغ این حشرات می انجامد.

چرخه رشد و تغذیه ساس ها در مرحله نمفی

در شرایط ایده آل، یک نمف تقریباً هفته ای یک بار غذا می خورد. آنان پس از خوردن یک وعده غذایی خون، قادر به پوست اندازی و وارد شدن به مرحله دیگری از رشدشان می گردند.
نمف ساس ها برای رسیدن به بلوغ جنسی، بایستی شش بار تغذیه نموده و پوست اندازی کنند. این بدان معنی است که یک ساس، قبل از آنکه بتواند تولید مثل کند حداقل باید ۶ بار وعده غذایی خون را دریافت نماید. داده ها نشان می دهند که نمف های ساس در مراحل اولیه رشدشان، سریع تر از ساس های بالغ، از گرسنگی تلف شده و می میرند. نمف هایی که در مرحله اول رشد هستند ۳۰% الی ۵۰% سریع تر از ساس های بالغ تحت شرایط محیطی یکسان تلف می شوند.

تغذیه ساس ها در مراحل مختلف زندگی آن ها

ساس ها چگونه در برابر گرسنگی مقارمت می کنند؟

متأسفانه ساس ها در مقایسه با انسان ها و سایر حیوانات، خیلی بیشتر در برابر گرسنگی مقاوم هستند. این حشرات خونخوار در صورت عدم دسترسی به غذا، به حالتی شبیه خواب زمستانی فرو می روند. ساس ها برای آنکه بتوانند این دوران گرسنگی را پشت سر بگذارند چیزی به نام “حباب گرسنگی” تولید می کنند تا شکمشان را پر کند. حال، با توجه به اطلاعات مذکور می خواهیم ببینیم که ساس ها چه مدت بدون دریافت خون می توانند زنده بمانند؟ متأسفانه ارائه عددی دقیق و منحصر به فرد برای پاسخ به این سؤال، بسیار مشکل است. هرچند در این باره منابع مطالعاتی که بسیار قدیمی هستند موجود می باشند، اما تحقیقات جدید به نتایجی مغایر و متناقض با این مطالعات دست یافته اند.

ارتباط طول عمر با تغذیه ساس ها

متداولترین عددی که برای طول عمر ساس بالغ، در شرایط عدم دسترسی به تغذیه مناسب ساس که خون است در منابع اینترنتی ذکر شده، ۱۸ ماه می باشد. این رقم، از یک منبع معتبر و رایج استخراج شده که نویسنده آن، یک حشره شناس معروف می باشد.

وی این دست نوشته را در سال ۱۹۱۴ با عنوان ” تأثیر دما، غرق شدن در آب و مدفون شدن، بر روی بقای تخم ها و لاروهای “سیمکس لکتولاریوس” منتشر نمود. او در این دست نوشته ها اینکه چگونه عدم تغذیه ساس ها در مراحل مختلف زندگی این حشرات، سبب تلف شدن آن ها در نتیجه گرسنگی می شود را مورد مطالعه قرار داده و آن را توضیح می دهد. وی ترکیبی از جمعیت ساس های بالغ و نابالغ را به مدت ۱۸ ماه در محیطی ایزوله قرار داد. بر اساس گزارشات وی، برخی از ساس ها این مدت گرسنگی را تحمل نموده و زنده ماندند و بعد از آن در اختیار آنان خون به عنوان غذا قرار داده شد.

بررسی تاثیر تغذیه ساس ها بر طول عمر این آفات

 

<< ساس های بالغ می توانند تا هجده ماه بدون دریافت خون، زنده بمانند >>

بعدها در سال ۱۹۴۱، شخص دیگری با مراجعه به مطالعاتی که توسط این حشره شناس بر روی تغذیه ساس ها انجام گرفته، تحقیقات در این زمینه را ادامه داد. وی در آزمایشی که انجام داد به ۵۱ ساس این اجازه را داد که تا زمان رسیدن به مرحله بلوغ غذا بخورند. پس از آن ساس ها از منبع غذایی محروم شده و تحت کنترل و نظارت قرار گرفتند. این آفات به طور میانگین فقط پس از ۴ ماه و نیم از پای درآمدند. مقاوم ترین آنان نیز حداکثر ۶ ماه دوام آورده و بعد از آن تلف شدند.

ویژگی زیستی و تغذیه ساس های امروزی

عوامل مختلفی وجود دارد که می توانند بر طول عمر ساس ها اثر بگذارند که برخی از آن ها در ادامه آورده شده اند.
عوامل مؤثر بر طول عمر حشره ساس:

  1. نژاد ساس
  2. دمای محیط
  3. تغذیه ساس ها

نژادهای امروزی ساس ها می توانند ویژگی های زیست پذیری متفاوتی از ساس های زمان گذشته داشته باشند.

در سال ۲۰۰۹، برای پاسخ به این سوال که آیا ساس بدون خون زنده می‌ماند تحقیقات زیادی انجام شد.
بر اساس نتایج تحقیقات حشره شناسان، ساس های نژاد ویرجینیا توانستند فقط ۲ ماه بدون غذا زنده بمانند.
این نتایج نشان داد سایر نژادهای ساس می توانند به مدت کوتاه تر یا طولانی تر از نژاد ویرجینیا دوام بیاورند.
همچنین طبق تحقیقات انجام شده، دمای محیط نیز زیست پذیری ساس ها را تحت تأثیر قرار می دهد.

محققان، آزمایشی را بر روی نمف های ساس انجام دادند که در آن به نمف ها فقط یکبار غذا داده شد تا پوست اندازی نموده و به مرحله اول رشد برسند. طول بقای آنان تحت دماهای مختلف به شدت متفاوت بود.

تحت دمای ۲۶.۶ درجه سانتیگراد، نمف هایی که در مرحله اول از رشد بودند به طور متوسط ۲۸ روز پس از اولین وعده غذایی خود دوام آوردند. با افزایش دما به ۳۷ درجه سانتیگراد، طول زیست پذیری نمف های ساس به طور میانگین به ۱۷ روز افت نمود. برای ساس های بالغ در این آزمایش، تحت دمای ۲۶.۶ درجه سانتیگراد طول عمر متوسط بدون غذا ۳۹ روز بوده و این رقم تحت دمای ۳۷ درجه سانتیگراد به ۳۳ روز کاهش پیدا کرد.

آیا ساس بدون خون زنده می‌ماند

ریشه کنی ساس ها

طبق ارزیابی هایی که از بسیاری از مطالعات اخیر درباره ” آیا ساس بدون خون زنده می‌ماند ” به عمل آمده، نتیجه می گیریم که ساس های امروزی می توانند به مدت ۲ الی ۶ ماه بدون غذا زنده بمانند. اگر می خواهید که این آفات را به طرز مؤثری از محیط زندگیتان دفع و ریشه کن نمایید، نباید فقط بر روی گرسنه نگه داشتن ساس ها و دور نگه داشتن خود از گزش آنان تکیه نمایید و نباید منتظر این شوید که بالاخره از گرسنگی تلف شده و از پای درآیند. هیچ شکی در این نیست که بایستی خود و اعضای خانواده تان را از گزش ساس در امان نگه دارید.

ساس ها برای تولید مثل، نیازمند تغذیه از خون انسان هستند و این مسئله میزان اهمیت تغذیه ساس ها در ریشه کنی این آفات را برملا می کند. پس یکی از بزرگترین اولویت ها جهت مبارزه با این آفات، این است که به آنان اجازه گزش و لذا خونخواری داده نشود. زیرا در صورت تداوم این گزش ها، خارش ها و التهابات پوستی ناشی از آن هم ادامه خواهد داشت.

قبلاً نیز اشاره نمودیم که دفع تهاجم ساس و نابودی ساس تختخوابی فقط با قطع منبع غذایی آنان ممکن نیست.
این کار نیازمند به کارگیری روش ها و متدهای مؤثر و حرفه ای دیگری است.
مؤثرترین روش ریشه کنی و نابودی ساس ها، استفاده از سم ضد ساس قوی و مؤثر بدباگ اوت می باشد.
برای سفارش این محصول می توانید با ما تماس گیرید.

 

نظر خود را بنویسید

  1. محسن مجیدی

    سم ساس لازم داشتم

    1. admin

      سلام، وقت بخیر
      تو تلگرام یا واتس آپ پیغام بدید
      راهنماییتون میکنیم.

  2. علی زارع

    چه سمی

    چهجوری از بین ببریم ساس

  3. فاطمه میرصفی

    ساس زیادی به مدت یک سال منزل ما را گرفته ،با کار شناس رهداست محیط تماس گرفتیم ،گعتند یک نوع قرص خودشان می آرند و در مکانهاز مختلفی میذارن منزل باید ۴۸ ساعت قفل و بسته راشه ،گفتن ۷۵۰ گرم سیر هم بخریم م، با یکبار ،کل ساس ها از بین میروند،مبلغ دو میلیون هم خواستن،این کار واقعا جواب میده؟ممنون از راهنماییتون

دفع موفق ساس
دفع موفق ساس چه موقع اتفاق می افتد؟

چگونه بفهمیم که در دفع ساس موفق عمل کرده ایم؟ اگر اخیراً در منزل یا محل کار خود برای دفع ساس‌ها سمپاشی کرده‌اید ممکن است از خود بپرسید که آیا این پروسه درمان موفقیت‌ آمیز بوده است یا خیر؟ عوامل متعددی در موفقیت هر درمان در حوزه مبارزه با حشرات وجود دارد. اما دفع موفق […]

خواب زمستانی ساس
آیا ساس ها به خواب زمستانی می روند؟

خواب زمستانی ساس حقیقت دارد؟ ساس ها انگل هایی پنهان هستند (که بیرون از میزبان خود زندگی می کنند). آنها شبانه به میزبان خود حمله می کنند. به همین دلیل به دام انداختن آنها بسیار دشوار است. اما با مشاهده رفتار ساس ها برای برخی افراد این سوال پیش می آید که آیا سرما بر […]

چگونگی دفع ساس با سرما
چگونگی دفع ساس با سرما

آیا دفع ساس ها با سرما امکان پذیر است؟ آیا ساس ها با سرما از بین می روند؟ در این مقاله حقایقی درباره یخ زدن ساس ها و دفع ساس با سرما وجود دارد. خلاص شدن از موجوداتی که باعث آزار ما می شوند در طبیعت ماست. در بین این موجودات، ساس ها در بالای […]

ساس گزیدگی در انسان
ساس گزیدگی در کجای بدن اتفاق می افتد؟

ساس ها کدام اعضا بدن را بیشتر می گزند؟ در بسیاری از موارد تشخیص نیش حشرات و تفاوت آن ها از یکدیگر، به دلیل شباهت بسیار آن ها به یکدیگر کار آسانی نخواهد بود و تا به دست آوردن سایر نشانه ها و علائم نمی توان متوجه شد که چه حشره ای فرد را نیش […]

ریشه کن کردن ساس در مرغداری
ریشه کن کردن ساس در مرغداری

مرغداری یکی از مهمترین و حساس ترین بخش ها در برابر تهاجم ساس ها است. وجود تعداد زیاد طیور در مرغداری ها از موارد ایجاد استرس است که اگر  آلودگی به ساس ها نیز در این بخش اتفاق بیفتد موجب…

همه چیز در مورد بوی ساس و علائم ساس
همه چیز در مورد بوی ساس ها

بوی بد ساس ها ممکن است ناشی از فرومون های دفاعی آن ها باشد، یا این که از اجساد و بقایای در حال فساد آن ها متساعد شود؛ اما در هر صورت گام اصلی برای از بین بردن این بو…

سفارش سم از طریق:
Background Image
×